Estelle Zhong Mengual

Estelle Zhong Mengual

Estelle Zhong Mengual (1989) is een Franse kunsthistorica. Ze promoveerde aan Sciences Po in Parijs, waar ze nu ook doceert bij de master kunst en politiek, opgericht door Bruno Latour. Daarnaast heeft ze een aanstelling aan de Parijse kunstopleiding Beaux-Arts.

Haar onderzoek gaat over de manier waarop we de levende wereld (planten, dieren en andere organismen) waarnemen – vroeger en nu. Ze werkt in het bijzonder aan de ontwikkeling van een kunstgeschiedenis die is gebaseerd op geestes-, milieu- en natuurwetenschappen.

Zhong Mengual is auteur van diverse boeken, waaronder Apprendre à voir. Le point de vue du vivant (2021), dat een essayprijs ontving. Haar laatste publicatie is Peindre au corps à corps. Les fleurs et Georgia O'Keeffe (2022).

In 2023 werkte ze samen met choreograaf Jérôme Bel aan de dansvoorstelling Danses non humaines, die de première beleefde in het Louvre.
Gerelateerde uitgaven

  • Leren kijken - Estelle Zhong Mengual (ISBN: 9789490334406)

    Leren kijkenEstelle Zhong Mengual

    wisselwerkingen
    Planten, dieren en andere organismen vormen een levende wereld waarmee wij zijn verweven, maar ze lijken in onze cultuur niet meer dan een simpel decor van ons bestaan.
    € 34,50