Boris Groys in context

Dirk van Bastelaere, Claire Bishop, Bram Ieven e.a.

basisserie

Een rode draad in het werk van de Duits-Russische filosoof en kunstcriticus Boris Groys is zijn visie op de functie van het museum in de hedendaagse maatschappij. In het boek Logica van de verzameling belicht Groys deze thematiek vanuit diverse invalshoeken.

Breder perspectief

Begrippen als 'verzameling', 'archief', 'avant-garde' en 'ideologie' keren in het boek steeds terug. De auteurs van de bundel Boris Groys in context nemen die begrippen als uitgangspunt en plaatsen het werk van Groys in een breder perspectief.

In de media

• Athenaeum Boekhandel, recensie door Bregje Hofstede: 'Soepele denksprongen' (online)
• Frieze.com, interview met Boris Groys: 'Who do You Think You're Talking To?' (online)

Over de auteurs

Het boek bevat bijdragen van Dirk van Bastelaere, Claire Bishop, Bram Ieven, Rudi Laermans, Steven ten Thije en Camiel van Winkel, een tekst van Kazimir Malevitsj en een interview met Boris Groys door Johan Hartle.

€ 13

148 pag. | januari 2013
ISBN 9789490334116
Basisserie 10

Boris Groys in context verscheen tegelijkertijd met Logica van de verzameling. De serie Tekst & Context is mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting de Zaaier


Gerelateerde uitgaven

  • Logica van de verzameling - Boris Groys (ISBN: 9789490334109)

    Logica van de verzamelingBoris Groys

    basisserie
    Elke verzameling is de uitkomst van keuzes en verwijst tegelijkertijd naar dat wat er geen deel van uitmaakt, wat zich in 'het leven' bevindt.

Gerelateerde artikelen