Boris Groys in context

Dirk van Bastelaere, Claire Bishop, Bram Ieven e.a.

Een rode draad in het werk van de Duits-Russische filosoof en kunstcriticus Boris Groys is zijn visie op de functie van het museum in de hedendaagse maatschappij. In het boek Logica van de verzameling belicht Groys deze thematiek vanuit diverse invalshoeken en daarbij keren begrippen als 'verzameling', 'archief', 'avant-garde' en 'ideologie' steeds terug. De auteurs van de bundel Boris Groys in context nemen die begrippen als uitgangspunt en plaatsen het werk van Groys in een breder perspectief.

Met bijdragen van Dirk van Bastelaere, Claire Bishop, Bram Ieven, Rudi Laermans, Steven ten Thije en Camiel van Winkel, een tekst van Kazimir Malevitsj en een interview met Boris Groys door Johan Hartle.

In de media

Athenaeum Boekhandel: 'Recensie: Soepele denksprongen'
Frieze.com: 'Who do You Think You're Talking To? Boris Groys in conversation with Brian Dillon'

€ 13

148 pag. | januari 2013

ISBN: 9789490334116

Basisserie 10

Tekst & context: Boris Groys in context is gelijktijdig met Logica van de verzameling verschenen. De serie tekst & context is mede mogelijk gemaakt door: Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting De Zaaier


  • Logica van de verzameling - Boris Groys (ISBN: 9789490334109)

    Logica van de verzamelingBoris Groys

    Wat betekent het te verzamelen? Elke verzameling is de uitkomst van keuzes en verwijst daarmee tegelijk naar hetgeen er geen deel van uitmaakt.

Gerelateerde artikelen