Boekpresentatie: Waar kunnen we landen?

Boekpresentatie: Waar kunnen we landen?

1 november 2018

datum en tijd: 16 november 2018
deuren open: 19:00
tijd: 19:30-21:30 uur
toegang: 25 euro, via Brainwash Festival
plaats: Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72, Amsterdam

sprekers: Bruno Latour, Arjen Kleinherenbrink & Nynke van Verschuer

Op 16 november 2018 komt Bruno Latour naar Amsterdam voor de presentatie van zijn boek Waar kunnen we landen? Het boek vormt een vervolg op het nu al klassieke Oog in oog met Gaia dat Octavo een jaar geleden uitgaf. Dit keer brengt Latour klimaatverandering in verband met de omvangrijke deregulering, explosief toenemende ongelijkheden de toename van migratiestromen. Deze drie verschijnselen hebben volgens Latour geleid tot de huidige situatie: kritiek op de globalisering en het verlangen om terug te keren naar de bescherming die de natiestaat zou hebben geboden. Als we weerstand willen bieden aan deze situatie zullen we weer een gemeenschappelijke oriëntatie moeten vinden, zullen we ergens moeten landen. Daarvoor is een kaart nodig met de posities van het nieuwe politieke landschap. Latour geeft in Waar kunnen we landen? een overtuigende aanzet daartoe en besluit met een pleidooi voor het Europa waarin hij zou willen landen.

Bruno Latour zal tijdens de presentatie een lezing geven en daarna in gesprek gaan met Arjen Kleinherenbrink en Nynke van Verschuer.

Vertaling
Waar kunnen we landen?
is vertaald door Rokus Hofstede.

De boekpresentatie is in samenwerking met het Brainwash Festival georganiseerd en is tot stand gekomen met steun van het Institut français des Pays-Bas.


Gerelateerde uitgaven

  • Waar kunnen we landen? - Bruno Latour (ISBN: 9789490334253)

    Waar kunnen we landen?Bruno Latour

    kantelingen
    De prikkelende hypothese in dit boek is dat we weinig begrijpen van de politiek van de laatste decennia als we het klimaatvraagstuk niet centraal stellen.
    € 19,50