Nieuw boek: Metamorfosen (Emanuele Coccia)

Nieuw boek: Metamorfosen (Emanuele Coccia)

8 april 2024

Begin april verschijnt bij Octavo Metamorfosen, geschreven door de Italiaanse filosoof Emanuele Coccia (1976) en vertaald door Pieter Boulogne. Dit fascinerende boek gaat over gedaantewisselingen in allerlei vormen. Boekverkoper Remon den Ouden noemt het 'één van de mooiste filosofische teksten die je je kunt voorstellen'.

Over het boek
Het blijft fascinerend: een rups verandert in een vlinder, maar hun lichamen hebben vrijwel niets gemeen. Het silhouet, de anatomie, de manier van voortbewegen, zelfs hun leefomgeving is anders – de rups leeft op de aarde, de vlinder in de lucht. En toch zijn ze deel van eenzelfde leven. Datgene wat bacteriën, planten, dieren en mensen verbindt, is het feit dat eenzelfde leven op andere manieren voortleeft.

Filosoof Emanuele Coccia trekt dit fenomeen breder. Het leven wordt doorgegeven van lichaam tot lichaam, van soort tot soort, maar hetzelfde geldt voor de relatie tussen wat leeft en de Aarde: het leven is niets anders dan de vlinder van de enorme rups die Gaia heet. Al het leven is de metamorfose van deze planeet.

Wisselwerkingen
Metamorfosen verschijnt in de serie 'Wisselwerkingen'. In deze serie richten de auteurs de aandacht op de levende wezens om ons heen. Daarbij staat niet het menselijke perspectief centraal, maar de wijze waarop dieren, mensen, planten en oneindig veel andere organismen met elkaar verweven zijn en een wereld creëren.

Bestel dit boek
€ 24 (gratis verzending in NL) | 192 pagina's | ISBN 9789490334376

Op de hoogte blijven?
Ontvang de nieuwsbrief van Octavo en blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en evenementen, schrijf hier in.