Volharden

Serge Daney

basisserie

Volharden is de 'autobiografie' van de bekende Franse filmcriticus Serge Daney. De tekst is gebaseerd op gesprekken met Serge Toubiana, die vlak voor Daneys voortijdige dood in 1992 werden afgerond.

Diepgaande analyse

Daney begon in 1964 voor de Cahiers du cinéma over film te schrijven. Vanaf de jaren tachtig zijn aandacht ook op televisie, reclame en nieuwe media. Volharden is een diepgaande analyse van Daneys engagement met de cinema. Maar voor het eerst liet hij ook zijn persoonlijke levensverhaal doorklinken in het theoretische discours en gaf het daarmee zijn werkelijke draagwijdte. Het resultaat is een cinebiografie.

In de media

• Serge Daney-blog: 'The Dutch are taking the matter in their own hands' (online)

Over de auteur

Serge Daney (1944-1992) begon in 1964 te schrijven voor de Cahiers du cinéma en werd in 1973 met Serge Toubiana hoofdredacteurvan dit tijdschrift. Later schreef hij over film, televisie en beeldcultuur voor onder meer Libération. Lees meer.

€ 14

156 pag. | maart 2011
ISBN 9789490334017
Basisserie 4
Vertaling: Walter van der Star

Oorspronkelijke titel: Persévérance (P.O.L, 1994)

Volharden verscheen tegelijkertijd met Een ruimte om in te bewegen verschenen. De serie tekst & context is mede mogelijk gemaakt door: Mondriaan Stichting; Prins Bernhard Cultuurfonds; Stichting De Zaaier


Gerelateerde uitgaven


Gerelateerde artikelen