Inesthetiek: filosofie, kunst, politiek

Alain Badiou

basisserie

Alain Badiou is een van de meest spraakmakende hedendaagse filosofen. Onder de noemer 'inesthetiek' introduceert hij een radicaal nieuwe verhouding tussen kunst en filosofie. Kunst is niet langer het passieve onderwerp van kunstbeschouwing, maar vormt de voorwaarde voor het denken, en precies daarin ligt haar politieke betekenis.

Sleutelteksten

Alain Badiou. Inesthetiek: filosofie, kunst, politiek bevat een door Joost de Bloois en Ernst van den Hemel samengestelde selectie van sleutelteksten uit Badiou's kunsttheorie en plaatst deze in de context van zijn recente pleidooi voor een nieuw communisme. Daarnaast vroegen De Bloois en Van den Hemel een aantal auteurs op kritische wijze naar de uitgangspunten van Badiou's werk te kijken. Interviews met Alain Badiou, Simon Critchley en Jonas Staal bieden tot slot een interessante uitweg uit de impasses en clichés die het huidige debat over kunst en politiek bepalen.

In de media

• De Reactor, recensie door Frank Vande Veire: 'Proletarisch aristocratisme' (online)
• Ooteoote.nl: 'Badiou op Facebook (en nu op Ooteoote)' (online)

Over de auteur

Alain Badiou (1937) studeerde wiskunde aan de École normale supérieure in Parijs. Momenteel is hij daar emeritus hoogleraar filosofie. Sinds de jaren zestig is hij politiek actief bij linkse partijen. Lees meer

€ 20,50

Gratis verzending in NL
laatste exemplaren
336 pag. | oktober 2012
ISBN 9789490334123
Basisserie 8
Redactie: Joost de Bloois en Ernst van den Hemel

Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door de Jan van Eyck Academie


Gerelateerde uitgaven


Gerelateerde artikelen