Adorno: symposium

3 september 2015

Ter gelegenheid van het verschijnen van Prisma's en Zonder richtlijn vinden op 19 en 20 september een lezing en een symposium plaats.

19 september: lezing Alexander García Düttmann, Adorno and the Palace of Culture
García Düttmann zal ingaan op Adorno's opvattingen over cultuur naar aanleiding van diens opmerkelijke uitspraak dat cultuur 'stinkt', te vinden in het laatste hoofdstuk van Negatieve Dialectiek. Deze stelling wordt verhelderd en genuanceerd door haar te verbinden aan Adorno's begrip van cultuur in onder meer de werken die nu in vertaling zijn verschenen.
Alexander García Düttmann (1961) studeerde filosofie bij Alfred Schmidt in Frankfurt en bij Jacques Derrida in Parijs. Tegenwoordig doceert hij filosofie en visuele cultuur aan Goldsmiths in Londen.

De Appel arts centre, 20:00–22:00 uur
Prins Hendrikkade 142, 1011 AT Amsterdam
Gespreksleider: Johan Hartle (UvA)
Reserveren: info@deappel.nl

20 september: symposium De kunst van kritiek: de actualiteit van Adorno
Hoe dient in het licht van Adorno’s werk de kunst van de kritiek eruit te zien? Op 20 september vindt een symposium plaats met lezingen door Thijs Lijster, Sudeep Dasgupta, Josef Früchtl en Johan Hartle, gevolgd door een rondetafelgesprek o.l.v. René Gabriëls en Thijs Lijster, met Merijn Oudenampsen, Bas van Putten en Ad Verbrugge.
De boekpresentaties zijn georganiseerd i.s.m. het Goethe-Institut Amsterdam, De Appel arts centre en de Amsterdam School for Cultural Analysis (Universiteit van Amsterdam).

Goethe-Institut Amsterdam, 13:00–18:00 uur
Herengracht 470, 1017 CA Amsterdam
Reserveren: info@amsterdam.goethe.org

Fragment videoregistratie. Voor de volledige videoregistratie in 3 delen, klik op Vimeo onderaan deze pagina.


Gerelateerde uitgaven