Boekpresentatie in het Veem Huis

Boekpresentatie in het Veem Huis

6 oktober 2017

Naar aanleiding van het boek Fabrieken van kennis. Industrieën van creativiteit van Gerald Raunig organiseert Octavo op 6 oktober een avond over verzet in het hoger en kunstonderwijs in het Veem Huis voor Performance.

Datum en tijd: 6 oktober 2017 | 17:00 uur aanvang, aansluitend werkgroepen | 19:00 buffet
Locatie
: Veem Huis, Van Diemenstraat 408-410, Amsterdam
Toegang: gratis
Voertaal
: Nederlands en Engels

Tijdens de boekpresentatie zullen Gerald Raunig, filosofe Ruth Sonderegger en Charles Esche, directeur van het Van Abbemuseum, in gesprek gaan met theoretici, docenten, studenten, kunstenaars en geïnteresseerden in zowel voor iedereen toegankelijke werkgroepen als een algemene discussie. Aan de hand van verschillende onderwerpen zal worden onderzocht wat de implicaties van het boek zijn in een Nederlandse context en hoe Raunigs aanzetten tot subtiel maar radicaal verzet een vervolg kunnen krijgen.

Over de sprekers

Gerald Raunig Filosoof en kunsttheoreticus. Hij is verbonden aan het European Institute for Progressive Cultural Policies (eipcp) en de Zürcher Hochschule der Künste. Daarnaast is hij redactielid van het publicatieplatform transversal texts en het tijdschrift Kamion. Zijn boeken verschenen in het Engels, Servisch, Spaans, Sloveens, Russisch, Italiaans en Turks.

Ruth Sonderegger Professor Philosophy and Aesthetic Theory aan de Akademie der bildende Künste in Wenen. Van 2001 tot 2009 werkte zij als docent en later hoogleraar metafysica aan de UvA. Haar onderzoek richt zich op esthetica, kritische theory en resistance studies.

Charles Esche Sinds 2004 directeur van het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Werkgroepleiders

Tashina Blom RMA-student Cultural Analysis en Research Assistant aan de Universiteit van Amsterdam.

Eke Rebergen Filosoof en docent communicatie en multimediadesign aan de Avans Hogeschool in Breda.

Jack Segbars Beeldend kunstenaar, curator en schrijver, tevens bezig met een promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden waarin hij zich richt op het ‘artistieke object’.

Anne Breure Artistiek directeur van het Veem Huis en medeoprichtster van het Transitiebureau.

En wie zich aandient als gespreksleider met een onderwerp voor discussie.


De presentatie is tot stand gekomen met steun van het Goethe-Institut, Amsterdam, de Oostenrijkse Ambassade, Den Haag, en het Van Abbemuseum, Eindhoven


Gerelateerde uitgaven